luni, 15 decembrie 2008

Greseala

Ceasul suna, afara este inca foarte intuneric, ma trezesc cu greu, pornesc catre baie.
Pe drum imi amintesc ca trebuie sa apas butonul de la expresor, ma intorc catre bucatarie, pe drum ma striga copilul , ma opresc. Iarasi ma intorc, pornesc catre camera copilului. A visat ceva, inca mai viseaza, o las sa mai doarma 20 minute, pornesc din nou. Dar unde?
Refac traseul initial si imi dau seama cat imi este de somn. Nu-i nimic imi zic, doua trei guri de cafea si sunt ca nou. Din nou catre bucatarie unde gasesc din prima incercare si intrarea apoi chiar si butonul expresorului. Execut butonul si victorios pornesc catre baie. Dupa 20 de minute ies spalat si frezat, o noua victorie, o noua zi. Ma minunez cat de intuneric este afara si imi spun:
-asa este iarna, mai mult noapte decat zi. De ce imi este asa de somn?
In fata expresorului ma uit nedumerit, in cana nimic. Ma uit putin incurcat, curent este, vad ledul de culoare rosie aprins, verific daca am pus cafea, este. Bingo, nu am pus apa in rezervor. Bucuros ca am gasit din prima defectiunea, pun apa si fac cafeaua. Astept cuminte in fata aparatului sa se faca cafeaua. Fara a intampina alta dificultate stau cu cana de cafea aburinda in mana si imi trec in revista programul de azi. Trebuie sa duc copilul intai la scoala, apoi drumul intr-un trafic infernal pana la Buftea, cele 12 ore de filmare executate, revenirea la statia de baza, programul de seara, din nou somn.
Sorb din cafea, sunt deja la a doua tigare, cana este pe jumatate goala. Tot imi este somn.
Ceva nu este in regula. Ma uit la ceasul din bucatarie si ce vad, este 2:10. Imi spun: -trebuie sa schimb bateria cred ca a stat. Dar nu, secundarul isi face datoria. Fug in sufragerie ma uit la ceasul telefonului si da, este 2:10. Putin incurcat caut ceasul de mana, este 2:10.
Nu-mi vine sa cred. Trebuie din nou sa ma bag in pat, mai am 5 ore de somn. Asta este bine. Ma gandesc totusi ce bine ca mi-am dat seama la timp si nu am sculat si copilul.
Astazi o sa fie o zi cu doua programe de dimineata, pe scurt: doua cafele, patru tigari, doua dusuri etc.

6 comentarii:

  1. Este a doua oara cand patesti asta.......prima data ai si plecat pe strada, mai tii minte? Hahahaha
    Deci, de-acum te rog sa verifici toate ceasurile din casa (si slava domnului ca sunt destule) inainte sa trezesti vreun copil :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu, dai ai talent! Pe bune. Nu-ti stiam aceasta latura ascunsa ...
    Cat despre cele doua programe, bine ca nu sunt doua personalitati bai nene ca asta se poarta acum!
    Mai baga!
    Si inca ceva: ai grija sa nu cumva s-o trezesti pe nevasta-ta din greseala in vreo noapte ca cine stie ... s-ar putea sa ti se intoarca cravata la spate!Si sa atarni de ea!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Andreea: Multumesc pentru aprecieri. Nu am mai scris de mult dar ma straduiesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun venit pe bloggosfera.Imi place cum scrii,si patania e chiar de trecut in blogg:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @mamica de Sebastian:multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut intarziat! Felicitari domnule cu cravata! Scrii foarte frumos! Cel putin intamplarea asta m-a facut sa rad in hohote de una singura.

    RăspundețiȘtergere