marți, 16 decembrie 2008

O tzatza autohtona

Zilele trecute am asistat, daca se poate spune asa, la o serie de jigniri si injuraturi care erau adresate pe blogul unei alte doamne.
O tipa, care se da drept o femeie educata, cu un vocabular suburban, putin spus, o "tavalea" cu o indarjire care nu isi avea rostul intr-o discutie si la un post pe care erau fotografiile copiilor. Aceasta persoana de cea mai joasa spetza, este o persoana "cu carte", o doamna, se crede ea, dar care nu stie ca nu este de ajuns sa ai scoala, daca nu ai cel mai important lucru, si anume CEI 7 ANI DE ACASA.
Stiti, este o vorba romaneasca care spune asa: "prostul nu este prost destul pana nu este si fudul". Degeaba a ajuns in tari straine, degeaba a invatat la scoli inalte (de stat sau particulare,chiar nu conteaza felul), degeaba se exprima elevat, daca cu proxima ocazie isi da "arama pe fata" si improasca cu noroi adresand cuvinte greu de reprodus, cuvinte pe care si tastatura calculatorului refuza sa le scrie. Aceasta individa este o TZATZA autohtona, nu foarte greu de gasit in tara noastra. O tzatza din sat Gaureni jud. Iasi de exemplu. Aceste exemplare le vedem cu toti din cand in cand la stirile de la ora 5 si ne minunam cum pot sa traiasaca in acea mizerie fizica si pshihica. Si acum va intreb: stiti care este diferenta dintre o tzatza din Gaureni jud Iasi sau o tzatza din Londra, Berlin sau Paris?
Ei bine, aflati ca nu este nici o diferenta. Sunt identice, de la violenta verbala la violenta fizica, chiar si pana la crima nu le desparte decat un pas.

8 comentarii:

  1. Tu de ce iti murdareshti blogul cu asa ceva? Nu e de ajuns ca l-am porcait eu? Ah, tu esti barbat si suporti mai usor ... am uitat! Sa intri pe blogul ei, la ultimele postari, sa vezi acolo latrina!
    Si sa mai vezi cum a inceput lumea sa-si modereze blogurile din cauza ei. Ca ii umple pe toti de rahat! Pentru ca nu-i impartashesc opiniile!
    Oricum, merci pentru sustinere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu va faceti probleme pentru mine stiu sa ma descurc in atare situatii lucrez in domeniu doar.
    Stiti foarte bine ca dintr-o joaca am blog. Si am scris ce am simtit daca cineva se regaseste in personajul de mai sus este problema lui sau ei dupa caz.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu ne indoiam.......doar stim ce-avem la poarta. Esti de cursa lunga :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai niste entry-uri de la Paris pe blog! Uita-te pe sitemeter.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Da' ce va mai place shaorma!". Cum ati prins un sambure de scandal, hai sa ne facem si noi audienta. Rusinica!!!
    Astept subiecte interesante.
    O zi cu multa impacare sufleteasca,
    Mioara - Bucuresti - Colentina (a se citi ca-s din mahala si eu :), dar nu ma bag la huiduit).

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mioara: Brucan a avut dreptate cand a afirmat ca ne trebuiesc 20 de ani sa invatam sa traim in democratie. Ei da, parerea ta este importanta, la fel cum este si parerea altora chiar daca exista diferente de opinii. Asta nu pot unii sa accepte ca nu trebuie sa avem toti aceeasi opinie. Si nu in ultimul rand, afla ca nu am nevoie de reclama pentru acest blog, pentru ca este un loc unde imi pot exprima o idee buna sau proasta si unde cei care vor pot sa-si exprime liber parerile

    RăspundețiȘtergere
  7. OK.

    Sarbatori fericite... autohtone sau nu!

    Mioara

    RăspundețiȘtergere